Like ons op: Facebook
 

Oersterk in je werk

Ontdek en verzilver je intrinsieke voorsprong

Je hebt eerder al een mindfulness basistraining gedaan. Dit heeft je veel gebracht. Toch loop je nog tegen dingen aan. 

Herken jij het volgende:

Dan kan het zijn dat je werk - ondanks je mindfulness ervaring - een bron van onrust en spanning blijft. Omdat je de lat continu hoog legt en streng bent naar jezelf én de mensen om je heen. Juist ook als dingen anders gaan dan gepland of verwacht.

Op korte termijn is je perfectionisme een prima strategie om goed te presteren. Maar op de langere termijn verlies je er ongemerkt het contact met jezelf door. Weet je niet goed meer wie je bent, wat je wilt en waar je van nature écht goed in bent.

Hierdoor pas jij je teveel aan je omgeving aan en blijf je - onbewust - jouw 'minder-dan-perfecte' binnenkant vergelijken met de 'ogenschijnlijk-zelfverzekerde' buitenkant van collega's.  

Ik geloof dat het anders kan.

In deze mindfulness vervolgtraining help ik je de moed ontwikkelen om niet altijd perfect te willen zijn. Dat is namelijk een onmogelijke opgave.

Immers: iedere man is anders. Iedere baan of business vraagt om andere kwaliteiten. En niet iedere man is goed in dezelfde dingen.

Dat hoeft gelukkig ook niet.

Van zelfkritiek naar zelfvertrouwen  

In Oersterk in je Werk gaan 3 sleutels je helpen om je werk makkelijker en leuker te maken. Voorbij de valkuil van perfectionisme en zelfkritiek.

Dit zijn de 3 sleutels:


1 - Inzicht in je intrinsieke voorsprong.
 Je intrinsieke voorsprong is datgene waar je van nature als geen ander in uitblinkt. Maar omdat het je zo moeiteloos afgaat herken je het niet bij jezelf. Denk je dat iedereen kan wat jij kan en zie je er dus de waarde niet van. Inzicht in jouw unieke intrinsieke voorsprong helpt je begrijpen wat jij nodig hebt om goed te presteren en daarop beter af te stemmen. Op een manier die je energie geeft, waar je plezier aan beleeft en die anderen waarderen.

2 - Zelfcompassie training om losser te komen van de innerlijke criticus. De innerlijke criticus is dat stemmetje in je hoofd dat continu commentaar op je levert. Dit zorgt niet alleen voor spanning en stress, maar ook dat je je in jezelf terugtrekt en 'wegvalt' in een groep. Je komt hierdoor minder zelfverzekerd en daadkrachtig over. Met zelfcompassie technieken kom je losser van zelfkritiek en leer je ongeacht je prestaties tevreden zijn met wie je bent en wat je doet.

3 - Verdiepen van je mindfulness vaardigheden. Mindfulness helpt je jouw unieke intrinsieke voorsprong opmerken en verder ontwikkelen. Zodat je deze steeds vaker praktisch in kan zetten in je dagelijkse werk. Vanuit je natuurlijke manier van denken, werken en communiceren verhoog je zo je stressveerkracht en persoonlijke effectiviteit. 

Hoe ziet de cursus er uit? 

Deze verdiepingstraining is geïnspireerd op het baanbrekende werk van Brené Brown en Marcus Buckingham en combineert hun wetenschappelijk onderbouwde inzichten met praktische oefeningen rond de kracht van zelfcompassie en intrinsieke motivatie. Met mindfulness als stevig fundament.

Zelfcompassie trainen en je intrinsieke voorsprong ontdekken en ontwikkelen vraagt tijd. Vandaar een training die bestaat uit 8 bijeenkomsten met gemiddeld om de week een sessie (verdeeld over zo'n 14 weken).

Voor deze opzet is gekozen, omdat in de training veel in beweging kan komen. Daarom nemen we de tijd voor elk thema dat voorbij komt.

Alle oefeningen en technieken die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Ze helpen je rust en resultaat ervaren in je werk en verdiepen je gevoel van voldoening en zingeving.

 Voor de training begreep ik nooit waarom mijn leidinggevende en collega's me zo achter de broek aan zaten. Dan was het van 'Heb je dit of dat al klaar?' of 'Vergeet je niet om ...? Dat irriteerde me. Ik werk hier al zolang. Wisten ze dan nog niet dat je het rustig aan mij kan overlaten?'

Nu besef ik dat de dingen die ik doe nou eenmaal heel specialistische kennis vragen. Ik mag niet zomaar van iedereen verwachten dat ze begrijpen hoe complex het is wat ik doe.

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas is er meer begrip en vertrouwen gekomen over en weer. En ben ik weer zichtbaar als de vak expert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening.

- Frank, software engineer -  


Voorwaarde voor deelname

Voor het ontwikkelen van zelfcompassie is een fundament van mindfulness nodig. Daarom is het belangrijk dat je al een 8-weekse basiscursus mindfulness hebt gedaan bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar of bij een andere VMBN-gecertificeerde mindfulness trainer in de hoogste categorie (cat. 1).

Wat krijg je als je meedoet?

Dankzij de training komen mijn van nature sterke planningscapaciteiten nu veel beter tot hun recht. Sinds ik die consequent inzet weet ik typische piekmomenten op de krantredactie af te vlakken, waardoor we veel minder last hebben van deadlinedruk of after-deadline dips. Daarmee oogst ik veel lof van directe collega's en leidinggevenden.

- Torsten, eindredacteur -  


Investering

€ 995,- excl. BTW als je werkgever betaalt *
€ 995,- incl. BTW als je zelf betaalt


* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling, effectiever werken of verzuimpreventie. Check dus vooral wat de mogelijkheden zijn bij jouw werkgever. 

Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 995 excl. BTW.

Wat kan je bereiken met de training?

Dat is niet precies te zeggen, dit is voor iedereen anders. Maar wat cursisten vaak als resultaat noemen is:

En: je zal niet de eerste deelnemer zijn die na het volgen van de training nieuwe werkzaamheden of een nieuwe baan krijgt aangeboden die precies bij jou en je intrinsieke voorsprong passen.

In vergaderingen en andere zakelijke gesprekken voelde ik me vaak overrompeld. Dingen als tegenwerking, dubbele agenda's en er-om-heen-gedraai konden me echt 'pakken'. Ik liet me daardoor snel overrulen in het gesprek. Cursussen over communicatie en omgaan met lastige klanten hielpen me niet. Die losten het probleem van overrompeling niet op.

Door Heidi's programma voel ik me een stuk dapperder. Waar ik vroeger behoorlijk van slag kon raken bij conflicten of confrontaties heb ik nu regelmatig iets van WOHW! omdat ik dichter durf te blijven bij waar ik voor sta en waar ik in geloof. Zonder me overrompeld te voelen. Daardoor gaan zakelijke gesprekken me nu beter af en heb ik meer impact.

- Henk, sociaal werker -  


Startdata

Vrijdag 31 januari 2020

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar, Westerweg 14 in Alkmaar.

Aanmelden

Spreekt deze verdiepingstraining je aan en wil je graag meedoen? Neem contact op met trainer Heidi Does via 06-14347331 voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

Offerte werkgever?

Wil je een offerte voor je werkgever? Neem ook dan even contact op via 06-14347331.

Vragen?

Heb je meer informatie nodig om een beslissing te kunnen nemen over je deelname? Bel dan gerust trainer Heidi Does op 06-14347331 voor vragen, een offerte of het maken van een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

Vervolgcursus in 8 sessies

Voor professionals en ondernemers die meer zelfvertrouwen en impact willen ervaren in hun werk op een manier die ze makkelijk afgaat. 

De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten, met gemiddeld om de week een sessie (dus verdeeld over zo'n 14 weken).

Praktische info

Startdatum

Vrij-middag 31 januari 2020
Data: 31 januari, 14 en 28 februari, 13 en 27 maart, 10 en 24 april en 8 mei 2020

(Alle sessies in de middag, 13:30 - 15:30 uur, behalve 10 april in de ochtend, 09:30 - 11:30 uur vanwege Goede Vrijdag) 

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar

Groepsgrootte

4 - 8 deelnemers

Je trainer

Heidi Does is senior mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar en ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).

Investering

€ 995 excl BTW als je werkgever betaalt *
€ 995 incl BTW als je zelf betaalt

* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 995 excl BTW.

Voorwaarde voor deelname

Voor het ontwikkelen van zelfcompassie is een fundament van mindfulness nodig. Daarom is het belangrijk dat je al een 8-weekse basiscursus mindfulness hebt gedaan bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar of bij een andere VMBN-gecertificeerde mindfulness trainer in de hoogste categorie (cat. 1).

Aanmelden

Spreekt de training je aan en wil je graag meedoen? Bel 06-14347331 of stuur een mail voor een vrijblijvend telefonisch intakegesprek.

 

Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01