Like ons op: Facebook
 

In-company mindfulness

Eyeopeners en trainingen in regio Alkmaar

Met specifieke aandacht voor de biologische verschillen tussen mannen en vrouwen

Allemaal factoren die aanleiding zijn voor continue druk op de ketel en spanning in teams en op afdelingen.

Ambitieuze leiders en betrokken medewerkers zijn de eersten die gewoon een tandje bijzetten om de klus toch te klaren. Een strategie die werkt.

Tot ie te lang en te vaak achter elkaar wordt ingezet. Dan vallen medewerkers uit, met stress- en burn-outklachten. 

Dit komt de sfeer in teams of op afdelingen vaak niet ten goede: die lijdt onder de constante werkdruk. Cynische opmerkingen, klagen en mopperen zijn signalen van 'te lang te veel'. Het haalt veel plezier en voldoening uit het werk.

Gelukkig kan het ook anders.

Vitaal presteren met mindful werken

Steeds meer organisaties kiezen voor mindfulness training vanwege de positieve effecten op de gezondheid, effectiviteit en houding van hun medewerkers. Ze maken daarmee de switch van enkel curatief handelen bij uitval naar preventieve ondersteuning voor medewerkers die druk en spanning beter mogen leren hanteren.

Deze preventieve insteek bespaart geld, veel geld.


KOSTEN VAN ZIEKTEVERZUIM DOOR STRESS- EN BURN-OUT

1 op de 6 werknemers heeft last van stress- en burn-out klachten. Een deel daarvan komt langdurig ziek thuis te zitten, gemiddeld wel 250 dagen. Dat kost geld. Wel € 60.000 per zieke werknemer volgens berekeningen van het CBS, TNO en ArboNed. Terwijl de extra kosten van iemand vervangen hierin nog niet eens zijn meegenomen...

Er zijn nog meer voordelen bij deze aanpak.

Medewerkers die mindfulness beoefenen:

Een win-win situatie voor iedereen.

Onder andere voor deze organisaties verzorgen wij al mindfulness eyeopeners en trainingen:  

Laten we kennismaken

Ben je HR- of opleidingsadviseur? En wil je eens van gedachten wisselen over hoe jouw organisatie omgaat met werkdruk en stress onder medewerkers? Ik kom graag langs om te onderzoeken wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Dan vertel ik ook iets over de eyeopeners en trainingen die we eerder bij verschillende organisaties in Alkmaar en omgeving hebben verzorgd. De resultaten hiervan zijn zo positief, dat de training gewoonlijk standaard onderdeel wordt van het interne opleidingsaanbod.

Sta je hiervoor open? 

Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek: bel 06-14347331 of stuur een mail. Uiteraard helemaal vrijblijvend.

Wellicht tot binnenkort!

Heidi Does | Senior trainer Mindfulness in Organisaties (MiO-accreditatie)
VMBN-gecertificeerd, hoogste categorie

Organisaties waar wij trainingen verzorgen

Overheid adviseert mindfulness

In de toolbox duurzame inzetbaarheid van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid worden mindfulness trainingen ingezet als instrument voor mentale gezondheid en als basisonderdeel van duurzame inzetbaarheid.

Gecertificeerde trainer

Heidi Does is is post-HBO gecertificeerd Mindfulness-in-Organisaties (MiO) trainer en aangesloten bij de Beroepsvereniging Mindfulness Based Trainers Nederland en Vlaanderen (VMBN) in de hoogste categorie.

Interesse?

Neem contact op met senior trainer Heidi Does voor overleg over de mogelijkheden en een offerte op maat.

Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01