Like ons op: Facebook
 

Mindfulness Alkmaar

Mindfulness voor Mannen

Mannen die deelnemen aan deze training komen veelal uit Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Schagen, Scharwoude, Petten, Akersloot, Castricum en andere gemeentes in Noord-Holland Noord.

Herken jij het volgende?

Weet dat je niet de enige bent.

Integendeel. Veel mannen lopen hier tegenaan.

Wellicht ben jij ook vrij consciëntieus. Als je iets belooft, dan doe je het ook. Collega's, klanten, familie en vrienden kunnen altijd op jou rekenen, ook als er nóg een tandje bij moet.

Half werk afleveren doe je niet, daar ben je net iets te perfectionistisch voor. Al zegt een ander nog zo vaak dat een 7 ook goed genoeg is, jij gaat voor die perfecte 10. Maar daarin loop je jezelf voorbij. Aan het eind van de dag lig je uitgeteld op de bank. Bijtanken lukt niet goed, omdat de volgende dag het hele circus weer van voren af aan begint.

Het kost je steeds meer moeite om de continu veranderende eisen en verwachtingen het hoofd te bieden. Om in je werk en thuis de boel op rolletjes te laten lopen.

Je loopt daardoor tegen problemen aan. Je hebt moeite om je te concentreren en bent snel afgeleid. Je verliest het overzicht en raakt verstrikt in brandjes blussen en ad-hoc klussen, die veel tijd kosten. Tijd die je helemaal niet kunt missen. Gevolg: je gaat nog harder hollen in een poging de boel weer onder controle te krijgen. Je gaat dóór. Waardoor je vastloopt in een vicieuze cirkel van alsmaar harder werken.


In deze mindfulnesstraining voor mannen leer je o.a.:

1 - Welke 3 mechanismen in werking treden bij drukte en spanning
2 - Hoe deze 3 een vicieuze cirkel van alsmaar harder werken activeren 
3 - Welke 4 stappen nodig zijn om deze slopende cyclus te doorbreken
4 - Wat je in 5 seconden kan doen om los te komen van eindeloos gepieker
5 - Hoe stresssignalen je helpen duurzaam sterk in je werk te staan
6 - Welk ene ding je beslist nodig hebt als je je stressveerkracht wilt verhogen
7 - Welk simpel tool je helpt om daar systematisch voorrang aan te geven 

Hoe ziet de cursus er uit?

De training bestaat uit acht bijeenkomsten van zo’n 2 uur.

Elke bijeenkomst bestaat uit compacte theorie, instructie, concentratie- en observatieoefeningen en leren van elkaars ervaringen. Alle oefeningen en technieken die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Ze helpen je om door je dag heen mentaal en fysiek te ontspannen.

De training is praktijkgericht: je traint gewoon op een stoel en niet op een meditatiekussentje!

Ik ben me nu veel bewuster van signalen van spanning en stress bij mezelf en maak eerder even pas op de plaats. Ik sport weer regelmatig, eet gezonder en heb meer tijd en aandacht voor mijn gezin.

Mijn meissie zegt dat ik een stuk rustiger ben. Ook naar onze twee kleintjes toe. Het was best emotioneel toen ik die impact doorkreeg: als ik goed voor mezelf zorg, is dat goed voor het hele gezin.

- Jack, ondernemer -   


Wat krijg je als je meedoet?

Wat levert de training je op?

Dat is niet precies te zeggen, want geen enkele man is hetzelfde. Maar veel cursisten noemen vaak als resultaat:

Kortom: je ervaart meer rust en balans, ondanks een volle agenda en veel verplichtingen.

Na de cognitieve therapie die ik eerder deed, had ik aanvullend behoefte aan enkele praktische handvatten die ik makkelijk in het dagelijks leven (en op het werk) kan inzetten. Heidi reikte die praktische tools aan. 

Dankzij de training sta ik steviger in mijn schoenen en heb ik thuis en in mijn werk weer de rust en focus terug die ik zocht na mijn burn-out. Ik weet zeker dat ik zonder mindfulness nooit dezelfde resultaten had geboekt.

- Torsten, eindredacteur -   

 

Startdata

Vrijdag 4 oktober 2019 

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar, Westerweg 14 in Alkmaar

Je trainer

Heidi Does is senior mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar en specialist in mindfulness praktisch toepassen in veeleisende (werk)situaties. 

Heidi is ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).

 

Voor de training wist ik niet goed hoe ik mijn grenzen kon stellen. Nu weet ik hoe ik dat kan doen, zonder dat ik daarbij spanning ervaar. En zonder iemand tekort te doen. Daarbij neem ik mijn werk ook niet meer mee naar huis, omdat ik weet: het belangrijkste is gedaan.

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vak expert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening.

De training heeft trouwens ook absoluut effect gehad op mijn uithoudingsvermogen. Als fervent hardloper voelt dat hartstikke lekker.

- Frank, software engineer -  


Investering

€ 795,- excl. BTW als je werkgever betaalt *
€ 795,- incl. BTW als je zelf betaalt

* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten te vergoeden in het kader van effectiever werken, verzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling. Check dus vooral wat de mogelijkheden zijn bij jouw werkgever.

Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 795 excl. BTW.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Zorgverzekeraars Avéro Achmea, De Amersfoortse, FBTO, IZA Gezond Samen, IZA Overig, IZZ, OZF, Univé, Umcz, United Consumers (VGZ) en Zilveren Kruis vergoeden in het aanvullende pakket de MBSR mindfulnesstraining bij burn-out klachten (€150 - 350 maximaal). Deze vergoeding geldt alleen als je de training volgt bij een door de VMBN-erkende trainer, categorie 1. Je trainer bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar voldoen aan deze voorwaarde. Daarnaast heb je een verwijsbrief van je huisarts nodig. Lees hier meer over vergoeding door zorgverzekeraars bij burn-out klachten.

Aanmelden

Spreekt de training je aan en wil je graag meedoen? Neem contact op met trainer Heidi Does via 06-14347331 voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

Offerte werkgever?

Wil je een offerte voor je werkgever? Neem ook dan even contact op via 06-14347331.

Vragen?

Heb je meer informatie nodig om een beslissing te kunnen nemen over je deelname? Bel dan gerust trainer Heidi Does op 06-14347331 voor vragen, een offerte of het maken van een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Dan krijg je snel inzicht in hoe deze praktijkgerichte training jou kan helpen om snel meer rust en balans te ervaren in je drukke leven. 

Waarom kiezen voor de basistraining bij Centrum voor Mindfulness Alkmaar

1 - Specialist in mindfulness voor mannen trainingen
2 - Begeleiding door post-HBO gecertificeerde senior mindfulness trainer 
3 - Ingeschreven in register van beroepsvereniging VMBN (hoogste categorie) 
4 - Vergoeding door sommige zorgverzekeraars bij burn-out klachten 
5 - Concrete vertaalslag van besloten training naar jouw dagelijkse realiteit 
6 - Praktijkgericht: in de training zit je op een stoel, niet op een kussentje 
7 - Kleine groepen van maximaal 8 deelnemers 
8 - Slechts 10-12 min per dag thuis verder trainen met oefeningen op MP3 

Cursus in 8 weken

Enkele zorgverzekeraars vergoeden deelname aan deze training bij burn-out klachten. Check de voorwaarden:

Data 2019

Start: vrij-ochtend 4 oktober 2019
Data: 4, 11 en 18 oktober, 1, 8, 15, 22 en 29 november 2019

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar

Groepsgrootte

Max. 8 deelnemers

Je trainer

Senior mindfulness trainer Heidi Doesingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).

 

 

Investering

€ 795 excl BTW als je werkgever betaalt *
€ 795 incl BTW als je zelf betaalt

* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 795 excl BTW.

Aanmelden

Spreekt de training je aan en wil je graag meedoen? Bel 06-14347331 of stuur een mail voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek. 


Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01