Like ons op: Facebook
 

Mindfulness en Jouw Sterke Punten

Verzilver je talenten en krijg meer zelfvertrouwen

Je hebt eerder al een mindfulness basistraining gedaan. Dit heeft je veel gebracht. Toch loop je nog tegen dingen aan, vooral in je werk.

Herken je een of meer van de volgende situaties in je werk:

Dan kan het zijn dat je werk - ondanks je mindfulness ervaring - een bron van onrust en spanning blijft.

Je houdt veel ballen in de lucht en werkt hard om alles goed te doen. Maar in (functionerings)gesprekken, overleggen en vergaderingen gaat veel tijd en aandacht naar dingen die niet goed gaan. Wat wel goed gaat en waar je meer van wilt komt nauwelijks aan de orde. 

Dat frustreert je. 

Want je weet niet goed hoe het anders - beter - kan. Hoe je het beste van jezelf kan laten zien zonder jezelf te forceren of op de borst te kloppen. Hierdoor pas jij je teveel aan je omgeving aan en heb je minder impact dan je zou willen. Je werk kost je daardoor meer energie dan je lief is.

Impact hebben met je werk, zonder steeds dat slopende 'tandje erbij'. Weten waar je goed in bent en doen wat écht belangrijk is in je werk.

Kan dat? 

Meer rust, regie en resultaat

Gelukkig kan dat. In Mindfulness en Jouw Sterke Punten ga je in 6 bijeenkomsten het volgende leren:


1 - Je krijgt inzicht in wat van nature jouw Sterke Punten zijn
. Deze kennis helpt je keuzes te maken in je werk waarmee jij het verschil maakt. Op een manier die je energie geeft, waar je plezier aan beleeft en die anderen waarderen.

2 - Je leert hoe je jouw Sterke Punten bewust inzet in gesprekken en vergaderingen. Zodat je meer rust en resultaat ervaart in de interactie en samenwerking met collega's, medewerkers of klanten. Daarmee groeit je zelfvertrouwen. 

3 - Je verdiept je mindfulnessvaardigheden. Je leert mindfulness inzetten om je Sterke Punten verder te ontwikkelen en leert je Sterke Punten inzetten om je mindfulness verder te ontwikkelen. Daarmee verhoog je jouw veerkracht en persoonlijke effectiviteit.

Hoe ziet de cursus eruit?

De training is opgebouwd uit zes groepsbijeenkomsten van elk zo'n 2½ uur.

De cursus is praktijkgericht (je traint gewoon op een stoel). Elke bijeenkomst bestaat uit compacte theorie, instructie, observatie- en reflectieoefeningen en leren van elkaars ervaringen. Alle oefeningen en werkvormen die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. Ze helpen je rust en resultaat te ervaren in je werk en verdiepen je gevoel van vervulling. 

Deze training staat open voor iedereen die eerder de 8-weekse basiscursus Mindfulness heeft afgerond bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar of elders.

In mijn werk veranderde er zoveel tegelijk dat elke dag wel leek als springen op een rijdende trein. Ik had continu het gevoel dat ik op mijn tenen moest lopen. Dat maakte me erg onzeker. 

In overleg met mijn leidinggevende besloot ik bij Heidi de cursus te doen. Mijn doel: meer zelfvertrouwen krijgen. Inzicht in mijn sterke punten heeft daar enorm bij geholpen. Ik besef nu waar ik van nature goed in ben en welke waarde dit heeft voor mijn collega's en voor de organisatie.

Behalve dat ik me bewuster ben van mijn sterke punten, heb ik ook geleerd hoe ik ze vaker in kan zetten in gesprekken en vergaderingen. Gesprekken met anderen verlopen daardoor soepeler en ik krijg mensen makkelijker mee. 

Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug, net als het plezier in mijn werk. Bedankt voor deze fantastische training!

Carola, financial controller 

 

Wat krijg je als je meedoet? 

Dit programma is geschikt voor jou als je dagelijks:

Ervaring leert dat dit cruciaal is voor het resultaat dat je behaalt.

Voorbeelden van wat je kan bereiken

Voor veel deelnemers heeft de training een flinke impact. Door je Sterke Punten op een ontspannen manier te benutten en verzilveren in gesprekken, overleggen en vergaderingen ervaar je: 

Daar profiteert je werkgever (of je eigen bedrijf) ook van:

Hoewel de training op werk is gericht, bemerken veel cursisten ook effecten in hun persoonlijk leven. Ze voelen zich energieker en genieten meer van hun gezin, familie en vrienden.

Ik twijfelde of ik een jaar eerder wel op de goede functie had gesolliciteerd. Die leek goed te passen bij mij, maar de praktijk voldeed niet aan mijn verwachtingen. Als nieuwkomer binnen het MT vroeg ik me steeds vaker af: doe ik het allemaal wel goed en zit ik wel op de juiste plek? Al dat gepieker deed mijn zelfvertrouwen geen goed.

Ik besloot om bij Heidi de training 'Mindfulness en jouw Sterke Punten' te doen. Ik wilde leren hoe ik mezelf meer kon laten zien en horen in een omgeving met sterke karakters en sterke meningen. En hoe ik anderen kon overtuigen van de toegevoegde waarde van mijn ideeën en voorstellen.

De cursus heeft me veel opgeleverd, juist door de verbinding die Heidi maakt tussen mindfulness en je sterke punten. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en zet mijn sterke kwaliteiten vaker praktisch in. De reacties zijn positief: mijn leidinggevende vindt me 'steviger in het zadel zitten'. Ook trek ik ineens werkzaamheden aan die precies bij mijn sterke punten passen.

Ingrid, HR Manager       

 

Startdatum 

Vrijdag 6 april 2018 - gestart

Eerstvolgende startdatum binnenkort bekend. 

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar, Westerweg 14 in Alkmaar

Investering

€ 750,- excl. BTW als je werkgever betaalt *
€ 550,- incl. BTW als je zelf betaalt


* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever of je eigen bedrijf moet komen. Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten te vergoeden in het kader van effectiever werken, verzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling. Check dus vooral wat de mogelijkheden zijn bij jouw werkgever.

Aanmelden

Spreekt de training je aan en wil je graag meedoen? Neem contact op met trainer Heidi Does via 06-14347331 voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

Offerte werkgever?

Wil je een offerte voor je werkgever? Neem ook dan even contact op via 06-14347331.

Vragen?

Heb je meer informatie nodig om een beslissing te kunnen nemen over je deelname? Bel dan gerust trainer Heidi Does op 06-14347331 voor vragen, een offerte of het maken van een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Dan krijg je snel inzicht in hoe deze praktijkgerichte training jou kan helpen om ontspannen jouw natuurlijke kwaliteiten in te zetten in zakelijke gesprekken en vergaderingen. Zodat je meer rust en zelfvertrouwen ervaart in de interactie en samenwerking met collega's, medewerkers en klanten.

Je trainer

Heidi Does is senior mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar en specialist in mindfulness praktisch toepassen in veeleisende werksituaties.

Heidi is ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).

Wat ik fijn vind aan het werken met Heidi is dat ze een kei is in analyseren. Ze weet precies de vinger op de zere plek te leggen. Op een sympathieke, integere manier. Daarbij heeft ze ook nog de kwaliteit om dingen heel praktisch en simpel te maken, waardoor ik het direct snap en er ook direct mee aan de slag kan.

Met haar no-nonsens, niet-lullen-maar-poetsen mentaliteit prikkelde ze me. Ze geeft alles om je verder te helpen. Onvoorwaardelijk. Ik gun iedereen een Heidi! 

José-Anne, ondernemer  

Cursus van 6 bijeenkomsten

Voor kantoorprofessionals en ondernemers die meer zelfvertrouwen en voldoening willen ervaren in hun werk zonder daarvoor alsmaar harder te moeten gaan werken. 

Deze training staat open voor een ieder die al een 8-weekse basiscursus Mindfulness (MBSR) heeft gevolgd bij ons Centrum of bij een andere mindfulness trainer. 

Data

Start vrij-middag 6 april 2018 - gestart
Data: 6 en 20 april, 18 mei, 1, 15 en 29 juni 2018, 13.30 - 16.00 uur

Eerstvolgende startdatum binnenkort bekend.

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar

Groepsgrootte

4 - 8 deelnemers

Trainer

Heidi Does
Senior mindfulness trainer
VMBN-gecertificeerd (hoogste categorie)

Investering

€ 750 excl BTW als je werkgever betaalt *
€ 550 incl BTW als je zelf betaalt

* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 550 excl BTW.

Aanmelden

Spreekt de training je aan en wil je graag meedoen? Bel 06-14347331 of stuur een mail voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.


Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01