Like ons op: Facebook
 

Mindfulness en Jouw Sterke Punten

Ontspannen werken vanuit je natuurlijke voorsprong

Herken je een of meer van de volgende situaties in je werk:

Dan kan het zijn dat je werk een bron van onrust en spanning is.

Je houdt veel ballen in de lucht en werkt hard om alles goed te doen. Maar in (functionerings)gesprekken, overleggen en vergaderingen gaat veel tijd en aandacht naar dingen die niet goed gaan. Wat wel goed gaat en waar je meer van wilt komt nauwelijks aan de orde. 

Dat frustreert je. 

Want je weet niet goed hoe het anders - beter - kan. Hoe je het beste van jezelf kan laten zien zonder jezelf te forceren of op de borst te kloppen. Hierdoor pas jij je teveel aan je omgeving aan en heb je minder impact dan je zou willen. Je werk kost je daardoor meer energie dan je lief is.

Impact hebben met je werk, zonder steeds dat slopende 'tandje erbij'. Weten waar je goed in bent en doen wat écht belangrijk is in je werk.

Kan dat? 

Meer rust, regie en resultaat

Gelukkig kan dat. In het traject Mindfulness en Jouw Sterke Punten ga je het volgende leren:


1 - Je krijgt inzicht in wat van nature jouw Sterke Punten zijn
. Deze kennis helpt je keuzes te maken in je werk waarmee jij het verschil maakt. Op een manier die je energie geeft, waar je plezier aan beleeft en die anderen waarderen.

2 - Je leert hoe je jouw Sterke Punten moeiteloos consequent inzet in concrete situaties. Voor meer rust en resultaat in de interactie en samenwerking met collega's, medewerkers of klanten. Daarmee groeit je zelfvertrouwen. 

3 - Je leert mindfulness inzetten om je Sterke Punten te ontwikkelen en leert je Sterke Punten inzetten om je mindfulnessvaardigheden te ontwikkelen. Daarmee verhoog je je veerkracht en persoonlijke effectiviteit.

Hoe zit dit traject er praktisch voor je uit?  

In mijn werk veranderde er zoveel tegelijk dat elke dag wel leek als springen op een rijdende trein. Ik had continu het gevoel dat ik op mijn tenen moest lopen. Dat maakte me erg onzeker. 

In overleg met mijn leidinggevende besloot ik bij Heidi de cursus te doen. Mijn doel: meer zelfvertrouwen krijgen. Inzicht in mijn sterke punten heeft daar enorm bij geholpen. Ik besef nu waar ik van nature goed in ben en welke waarde dit heeft voor mijn collega's en voor de organisatie.

Behalve dat ik me bewuster ben van mijn sterke punten, heb ik ook geleerd hoe ik ze vaker in kan zetten in gesprekken en vergaderingen. Gesprekken met anderen verlopen daardoor soepeler en ik krijg mensen makkelijker mee. 

Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug, net als het plezier in mijn werk. Bedankt voor deze fantastische training!

Carola, financial controller 

 

Voorbeelden van wat het traject je kan brengen

Daar profiteert je werkgever ook van:

Ik twijfelde of ik een jaar eerder wel op de goede functie had gesolliciteerd. Die leek goed te passen bij mij, maar de praktijk voldeed niet aan mijn verwachtingen. Als nieuwkomer binnen het MT vroeg ik me steeds vaker af: doe ik het allemaal wel goed en zit ik wel op de juiste plek? Al dat gepieker deed mijn zelfvertrouwen geen goed.

Ik besloot om bij Heidi 'Mindfulness en jouw Sterke Punten' te doen. Ik wilde leren hoe ik mezelf meer kon laten zien en horen in een omgeving met sterke karakters en sterke meningen. En hoe ik anderen kon overtuigen van de toegevoegde waarde van mijn ideeën en voorstellen.

Dit heeft me veel opgeleverd, juist door de verbinding die Heidi maakt tussen mindfulness en je sterke punten. Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en zet mijn sterke kwaliteiten vaker praktisch in. De reacties zijn positief: mijn leidinggevende vindt me steviger in het zadel zitten. Ook trek ik ineens werkzaamheden aan die precies bij mijn sterke punten passen.

Ingrid, HR Manager       

 

Investering

De kosten zijn o.a. afhankelijk van wat je al eerder hebt gedaan om sterk en relaxt in je werk te staan. Daarom hoor ik graag eerst waar je tegenaan loopt en wat je graag met het sparringtraject wilt bereiken.

Als je samen met mij aan de slag wilt – en we hebben een klik – dan vertel ik je hoe dit sparring traject er voor jou uit gaat zien en welke investering dat van je vraagt.

Kennismaken

Neem contact op met trainer Heidi Does via 06-14347331 voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

Offerte werkgever?

Wil je een offerte voor je werkgever? Neem ook dan even contact op via 06-14347331.

1-op-1 traject

Voor hoogopgeleide professionals die meer impact, plezier en voldoening willen ervaren in hun werk door hun van nature sterke punten te ontdekken en benutten.  

Start

Data en tijden in overleg

Je sparringpartner

Senior mindfulness trainer Heidi Does
VMBN-gecertificeerd (hoogste categorie)

Kennismaken

Bel 06-14347331 of stuur een mail voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

 

Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01