Like ons op: Facebook
 

Oersterk in je werk 1:1

ontwikkel de moed om niet perfect te willen zijn

Herken jij het volgende:

Niet zo gek. Er wordt tegenwoordig zoveel van mannen verwacht. Op elk gebied in hun leven: carrière, geld, gezin, gezondheid. En onbewust leg je deze verwachtingen ook aan jezelf op.

Op korte termijn is je perfectionisme een prima manier om controle te houden en jezelf goed neer te zetten. 

Maar op de lange duur verlies je er veel tijd en energie mee. Bovendien raak je stap voor stap het contact met jezelf erdoor kwijt. Weet je niet goed meer wie je bent en wat echt belangrijk is voor jou.

Ik weet dat het anders kan.

Altijd perfect willen zijn is namelijk een onmogelijke opgave.

Immers: iedere man is anders. Iedere baan of business vraagt om andere kwaliteiten. En niet iedere man is goed in dezelfde dingen.

Dat hoeft gelukkig ook niet. 

In dit individuele sparringtraject leer je o.a.:

1 - Wat 'ladderen' is en wat maakt dat mannen dit automatisch doen
2 - Hoe ladderen een vicieuze cirkel van perfectionisme en zelfkritiek activeert
3 - Welk ene ding je helpt deze cirkel te doorbreken en je veerkracht verhoogt
4 - Hoe je jezelf belachelijk eenvoudig herpakt als dingen mislopen
5 - Hoe je ontspannen je punt maakt met die ándere manier van ladderen

Wat ik van Heidi heb geleerd is hoe ik mijn werk niet langer als een kip zonder kop zomaar op me af hoef laten komen. Dankzij een eenvoudige werkgewoonte heb ik nu vaker de regie in eigen hand. Dat geeft me rust.

Voor mijn omgeving is dat ook prettig. Want als ik overprikkeld was kon ik nogal fel uit de hoek komen. Juist ook in vergaderingen en overleggen. Daar stond ik bij collega's om bekend. Zij merken dat ik met mijn nieuwe werkwijze meer ontspannen ben. Ook mijn leidinggevende geeft dat terug: 'Je communicatie is verbeterd, omdat je niet langer overal direct bovenop duikt'.

- Arie, jurist -  

 

Hoe ziet dit traject er praktisch uit? 

Start

Data en tijden in overleg. 

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar, Westerweg 14 in Alkmaar.

Voor het traject wist ik niet goed hoe ik mijn grenzen kon stellen. Nu weet ik hoe ik dat kan doen, zonder dat ik daarbij spanning ervaar. En zonder iemand tekort te doen. Daarbij neem ik mijn werk ook niet meer mee naar huis, omdat ik weet: het belangrijkste is gedaan.

Dankzij de technieken die ik heb geleerd en toepas, ben ik weer zichtbaar als de vakexpert in plaats van als de brandjes blusser. Het heeft mijn impact vergroot. En daarmee ook mijn gevoel van voldoening.

Het traject heeft trouwens ook absoluut effect gehad op mijn uithoudingsvermogen. Als fervent hardloper voelt dat hartstikke lekker.

- Frank, software engineer -  


Investering

Dat verschilt. De kosten zijn o.a. afhankelijk van wat je al eerder hebt gedaan om sterk en relaxt in je werk te staan. Daarom hoor ik graag eerst waar je tegenaan loopt en wat je graag met het sparringtraject wilt bereiken.

Als je samen met mij aan de slag wilt – en we hebben een klik – dan vertel ik je hoe dit sparring traject er voor jou uit gaat zien en welke investering dat van je vraagt.

Wat levert de training je op?

Iedere man is anders, dus wat je bereikt met het traject verschilt van man tot man. Wat deelnemers vaak als resultaat noemen is:

Dankzij de training zit ik niet langer verstrikt in mijn taken als projectleider en is er ruimte gekomen om voorbij de horizon van vandaag te kijken. Om invulling te geven aan hoe ik mijzelf, mijn team en het bedrijf verder kan laten groeien.

Kennis delen en nieuwe werkwijzen ontwikkelen zijn hierin essentieel. Daar vond ik nooit de tijd voor. Zonder de training had ik dit waarschijnlijk nog steeds voor mij uitgeschoven. Maar nu weet ik: dit is wat er écht toe doet.

Hans, Hoofd Elektrotechniek  


KENNISMAKEN

Heb je interesse in dit 1-op-1 programma? Laten we dan eerst persoonlijk kennismaken (telefonisch via 06-14347331 of tijdens een wandeling in het duingebied bij Heemskerk). Samen onderzoeken we of dit persoonlijke traject past bij jou en je vraag.

En wil je daarna met mij aan de slag, dan plannen we de eerste sparsessie in.

VRAGEN?

Heb je eerst meer informatie nodig? Neem contact op met trainer Heidi Does voor vragen of het maken van een kennismakingsafspraak.

1-op-1 sparren

  • Persoonlijke aandacht
  • Praktische handvatten
  • Concreet aan de slag

Praktische info

Start

Data en tijden in overleg.

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar

Je sparringpartner

Heidi Does is senior mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar en ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).

Didan, DevOps Engineer: 
"Als ik Heidi in één woord moet omschrijven is dat 'ontwapenend'. De sfeer waarin je met haar werkt is prettig en vertrouwelijk."


Kennismaken

Interesse? Of heb je nog vragen? Bel 06-14347331 of stuur een mail voor een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek.

Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01