Like ons op: Facebook
 

Goed genoeg

Ontwikkel de moed om niet perfect te willen zijn

Deze training verzorgen we in lijn met de geldende RIVM coronarichtlijnen. Om 1,5 meter afstand te garanderen geldt op dit moment een maximum van 4 deelnemers per groep. 

Lockdown? Wanneer er een lockdown is start deze groepstraining online via Zoom en gaan we online door zolang als de lockdown regels gelden.

Herken jij het volgende:

Je bent niet de enige. Integendeel. Veel professionals lopen hier tegenaan.

Vaak zijn we streng en gemeen naar onszelf, met harde woorden die we nooit tegen een ander zouden zeggen. Een ander die een fout gemaakt heeft, of worstelt omdat dingen anders gaan dan gepland of verwacht, die geven we begrip en steun. Maar onszelf geven we ongenadig op de kop.


Een beetje zelfkritiek is niet erg. Maar als je continu zelfkritisch bent is dat niet gezond. Vanwege de stresshormonen die vrijkomen bij zelfkritiek.

Gelukkig kan het ook anders en ik kan je daarbij helpen. Met deze training kom je losser van zelfkritiek en kan je ongeacht je prestaties tevreden zijn met wie je bent en wat je doet.    

In mijn ogen waren mijn collega's veel betere adviseurs dan ik: beter opgeleid en met meer kennis van zaken. Ik wilde mij wel profileren ten opzichte van hen, maar dan dacht ik 'ik ben toch niet goed genoeg'. Dat maakte mij onzeker. Als er over mij heen werd gelopen, durfde ik niet te reageren. Dan was ik vervolgens weer teleurgesteld in mijzelf.

Ik heb heel veel aan de training gehad. Als er nu een verschil van inzicht is met mijn collega's ervaar ik dat niet meer direct als een conflict. Ik kan meer relativeren en daardoor rustig mijn argumenten op tafel leggen. Als ik het antwoord op een vraag niet weet, dan zeg ik gewoon dat ik daar later op terugkom. Ik kom beter voor mijzelf op en sta meer ontspannen in mijn werk.

- Mirjam, loopbaanadviseur -  


Zelfcompassie: de sleutel naar meer rust en zelfvertrouwen 

Zelfcompassie gaat over goed zijn zoals je bent, inclusief je fouten en kwetsbaarheden. Zelfcompassie leert je mild en vriendelijk zijn voor jezelf. Juist ook op momenten dat je het moeilijk hebt, als je faalt of als iets niet bevalt aan jezelf.

In plaats van keihard te oordelen en jezelf te bekritiseren voor allerlei tekortkomingen, leert zelfcompassie je dat je begripvol kunt zijn tegenover je fouten en gebreken. Op dezelfde manier als je dat bent naar een kind of goede vriend(in) om wie je geeft.


Met zelfcompassie ontwikkel je de moed om niet perfect te willen zijn. 

Het leert je de wijsheid van vallen en weer opstaan. 
En van loslaten wie je denkt te moeten zijn.
Omdat je goed genoeg bent zoals je bent. 

Hoe ziet de cursus er uit? 

Deze training is geïnspireerd op het baanbrekende werk van Brené Brown, Kristin Neff en Daniel Goleman en combineert hun wetenschappelijk onderbouwde inzichten met praktische oefeningen rond de kracht van kwetsbaarheid, zelfcompassie en emotionele intelligentie. Met mindfulness als stevig fundament.

Zelfcompassie is een vaardigheid die je kunt trainen. Maar het vraagt wel tijd.
Vandaar een training die bestaat uit 6 bijeenkomsten met gemiddeld om de week een sessie (dus verdeeld over zo'n 12 weken). 

Voor deze opzet is gekozen, omdat in de training veel in beweging kan komen. Daarom nemen we de tijd voor elk thema dat voorbij komt. 

Thema's die aan de orde komen zijn o.a.:

Alle oefeningen en technieken die je krijgt aangereikt zijn direct toepasbaar in je dagelijkse praktijk. 

Ik legde de lat voor mezelf erg hoog, waardoor het een drempel werd die me onzeker maakte. Steeds probeerde ik aan de verwachtingen van anderen te voldoen, ook al wist ik niet precies of ik die verwachtingen wel juist inschatte. Toen ik gevraagd werd voor een ambitieus project, besloot ik de training 'Van Zelfkritiek naar Zelfcompassie' te doen: ik wilde niet omvallen enkel omdat ik mijn eigen grenzen zo erg hoog zet.

In de training heb ik geleerd om nog meer naar mijn gevoel te luisteren en waar nodig vooraf verwachtingen te checken. Hierdoor weet ik beter waar anderen op rekenen en blijft de paniek achterwege. Het resultaat is dat ik nu vaker het initiatief neem en niet alles meer zelf doe, maar juist eerder en makkelijker om hulp vraag.

Al streef ik nog steeds naar een 10, ik ben nu ook tevreden als het resultaat minder dan een 10 is. En de complimenten die ik ontvang voor mijn werk en inzet? Die accepteer ik nu, zonder te denken 'straks val ik door de mand'.

Marianne, adviseur backoffice P&O 

 

Wat krijg je als je meedoet?

Investering

€ 795,- excl. BTW als je werkgever betaalt *
€ 795,- incl. BTW als je zelf betaalt


* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Steeds meer werkgevers zijn bereid de kosten te vergoeden in het kader van persoonlijke ontwikkeling, effectiever werken of verzuimpreventie. Check dus vooral wat de mogelijkheden zijn bij jouw werkgever. 

Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 795 excl. BTW.

Wat levert de training op?

Dat is niet precies te zeggen, geen mens is hetzelfde. Maar wat cursisten vaak als resultaat noemen is:

Startdata

Februari 2022 

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar, Westerweg 14 in Alkmaar.

Aanmelden

Spreekt deze training je aan en wil je graag meedoen? Neem contact op met trainer Heidi Does via 06-14347331 voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

Offerte werkgever?

Wil je een offerte voor je werkgever? Neem ook dan even contact op via 06-14347331.

De training graag individueel doen?

Neem dan contact op over de voorwaarden.

Vragen?

Heb je meer informatie nodig om een beslissing te kunnen nemen over je deelname? Bel dan gerust trainer Heidi Does op 06-14347331 voor vragen, een offerte of het maken van een afspraak voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Cursus in zelfvertrouwen

Voor professionals die losser willen komen van perfectionisme en zelfkritiek, zodat ze ongeacht hun prestaties tevreden kunnen zijn met wie ze zijn en wat ze doen

De cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten, met gemiddeld om de week een sessie (dus verdeeld over zo'n 12 weken).

Startdatum

Februari 2022
Op vrijdagmiddagen | 13.30 - 15.30 uur

Graag indivueel?
Start in overleg. Neem contact op over de voorwaarden. 

Locatie

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Westerweg 14, 1815 DE Alkmaar

Groepsgrootte

4 - 8 deelnemers

Om 1,5 meter afstand te garanderen geldt op dit moment een maximum van 4 deelnemers per groep. 

Lockdown? Wanneer er een lockdown is start deze groepstraining online via Zoom en gaan we online door zolang als de lockdown regels gelden.

Je trainer

Heidi Does is senior mindfulness trainer bij het Centrum voor Mindfulness Alkmaar en ingeschreven in het register van de Vereniging van Mindfulness Trainers in Nederland (VMBN, hoogste categorie).

Investering

€ 795 excl BTW als je werkgever betaalt *
€ 795 incl BTW als je zelf betaalt

* Het tarief voor werkgevers geldt alleen indien de factuur op naam van je werkgever moet komen. Voor (zelfstandig) ondernemers geldt het tarief van € 795 excl BTW.

Aanmelden

Spreekt de training je aan en wil je graag meedoen? Bel 06-14347331 of stuur een mail voor een vrijblijvend telefonisch oriëntatiegesprek.

 

Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01