Like ons op: Facebook
 

Mindfulness

‘Hoe gaat het met je?’

‘Ja goed, druk druk druk!‘.

Het antwoord ‘ja goed, lekker rustig’, hoor je zelden. Misschien ook omdat het op de een of andere manier wat minder ‘geslaagd’ of minder ‘succesvol’ klinkt. Een drukke baan, een druk gezin, constante prikkels via je mobiele telefoon, het internet, social media…

‘Het’ gaat maar door en wij hollen er met z’n allen achter aan.

We gaan daarbij ongemerkt over onze grenzen heen. We doen in feite meer dan we aankunnen. We zijn ons daar niet echt van bewust en verzuimen tijdig op de rem te trappen.

Totdat we last krijgen van spanningsklachten. We raken snel geïrriteerd, voelen ons rusteloos, hebben moeite om ons te concentreren, slapen slecht, worden onzeker of grijpen vaker naar een sigaret of een glaasje wijn.

Mindfulness (ook wel: aandachttraining) helpt je om in de hectiek van alledag af en toe eens stil te staan en op te merken hoe het met je gaat. Zoals je bij het oversteken van een straat eerst stopt en dan naar links en naar rechts kijkt i.p.v. meteen door te rennen.

Mindfulness gaat over ontdekken wat er bij jou gebeurt als spanning en druk hoog oplopen. En wat je kan doen om die spanning en druk beter te hanteren, zodat je niet verstrikt raakt in een slopende vicieuze cirkel van alsmaar meer en harder werken.

Mindfulness is niet moeilijk, zweverig of ingewikkeld : je hoeft jezelf er alleen maar in te trainen.

Mindfulness heeft zich inmiddels ruimschoots (wetenschappelijk!) bewezen: het zorgt voor meer rust en focus, meer veerkracht en vitaliteit, zelfvertrouwen en creativiteit.

Het Centrum voor Mindfulness Alkmaar is hét adres voor mindfulnesstrainingen voor mannen. Naast de 8-weekse basiscursus mindfulness (MBSR) kan je ook terecht voor verdiepende signatuurtrainingen. 

Je trainer is post-HBO gecertificeerd en ingeschreven in het register van de beroepsvereniging van mindfulnesstrainers in Nederland en België (VMBN, hoogste categorie).

Mannen die deelnemen komen veelal uit Alkmaar, Heiloo, Heerhugowaard, Schagen, Scharwoude, Petten, Akersloot, Castricum en andere gemeenten in Noord-Holland Noord.

Lees hier alle details over het trainingsaanbod van het Centrum voor Mindfulness Alkmaar.

Agenda

Bekijk de actuele startdata van de trainingen.

 

Contact

Centrum voor Mindfulness Alkmaar
Postadres:
G. van Assendelftstraat 10A
1961 NK Heemskerk
T: 06-1434 7331
KVK 34308907
BTW NL 1910.04.340 B01